I lördags invigdes fritidsgården i Svärtinge. Foto: Jenny Larsson

Ny fritidsgård i Svärtinge

I lördags invigdes den nya fritidsgården i Svärtinge. Ett välkommet tillskott för ortens unga och ungdomar.

Fritidsgården har visserligen varit igång en dryg månad men det var i lördags som den invigd på riktigt. En välkommen sådan berättar, Yvonne Lövbom som är föreståndare för den nya fritidsgården.

– Vi fick tillträde till lokalerna redan den 31 juli och har varit igång med verksamhet sedan dess men inte något mindre omfattning. Nu hör vi dock för full, säger hon då News kollar av läget. Hon berättar att gården är öppen under eftermiddag och helger. Under några vardagskvällar så sent som 21.30 men på helgerna har man öppet ända till 23.00.

Det har funnits en fritidsgård i Svärtinge under många år, bland annat har den legat i Folkets hus men det nya läget i direkt närhet till både skola och sporthall är betydligt bättre, menar Yvonne Lövbom och berättar att man är tre stycken heltidsanställda samt några timanställda som hjälper till på helger och kvällar. De nya lokalerna för Svärtinge fritidsgård har öppna sociala ytor med större möjligheter för aktiviteter, som en ateljé.

– Vi har just kommit igång här ute och ännu så länge är det ganska lugnt men jag vet att det finns många ungdomar hör ute och när det väl hittar hit så är vi beredda att ta emot dem, avslutar Yvonne Lövbom.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load