Från den här bankomaten ska en större summa pengar tagits ut. Foto: Jerry Prütz

Nya uppgifter om dubbelmordet i Mantorp

En ovanlig tejp och grön raggarbil. Det är nya spår i jakten på de som mördade en man och en kvinna brutalt i en bostad nära Mantorp.
– Det rör som om en avrättning, säger chefsåklagare Pär Andersson enligt Expressen.

I går var det en månad sedan som man hittade en 70-årig man och hans åtta år yngre hustru brutalt mördade. Nu släpper åklagaren nya uppgifter, enligt tidningen Expressen. Och det är att paret ska ha tvingats ta ut pengar från en bankomat innan de bands med en ovanlig typ av tejp och mördades.

– Om det är makarna som själva tagit ut pengarna eller om någon av gärningsmännen som kört dit vet vi inte, säger Pär Andersson till TT, enligt Expressen.

Enligt uppgifter till Expressen ska man ha kört till Borensberg i en Volvo S40 av 2005 års modell. Vittnen ska också sagt till polisen att man sett en mintgrön eller möjligen turkos “raggarbil” parkerad vid det nu mördade parets bostad under helgen då mordet ska ha ägt rum.

– Det rör som om en avrättning, säger Pär Andersson till Expressen och berättar samtidigt att mannen och kvinnan tejpats på ett speciellt sätt som han inte vill redogöra exakt för, men säger att man har använt sig av en vanlig typ av svart eltejp och en mera ovanlig silvertejp.

Nu ska även en stor DNA-undersökning, en så kallad “topsning”, genomföras för att sedan kunna matcha dessa med fynd som säkrats på mordplatsen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load