Polishuset i Norrköping. Foto: Monica Bergström

17 nya poliser på plats i Norrköping

Förra måndagen kom en rejäl förstärkning till Norrköpingspolisen. 17 polisassistenter har anlänt och har börjat sina jobb i yttre tjänst.

– Vi har tillförts ett stort antal nya poliser. Vi har fått 17 polisassistenter och det är, generellt sett, ett större antal än vi brukar få, säger Peter Wahlberg som är chef för lokalpolisområde Norrköping.

– Den nationella fördelningen sker efter en modell som bland annat tar hänsyn till antalet invånare och antalet brott som begås. Nu har Norrköping prioriterats.

Polishuset i Norrköping. Foto: Monica Bergström

De 17 nya poliserna är nu placerade i turlag och jobbar i yttre tjänst. Och så kommer de att vara fram tills i slutet av vintern. Sedan kommer en omfördelning av resurserna att ske.

– Då kommer några att gå in och jobba med utredningsarbete. Vi behöver prioritera upp utredningen och så har det varit under en tid eftersom vi har tappat resurser där, säger Peter Wahlberg.

– Vi har mycket inkommande ärenden och vi hinner inte med i utredningsarbetet i den takt vi tycker att vi behöver. Ur ett medborgarperspektiv är det viktigt att vi är snabba, det handlar om målsäganden som råkat illa ut på olika sätt.

För att hinna med har utredarna haft extra resurser under en tid – poliser har tillfälligt flyttats från yttre tjänst till inte tjänst.

– Vi har haft poliser som vanligtvis jobbar i yttre tjänst inne på utredningen under en period och den projektorganisationen avslutades igår, säger Peter Wahlberg.

– Det tycker jag har varit oerhört nyttigt. De som har varit inne och jobbat med utredningar har lärt sig massor om hur det fungerar och hur man kan underlätta för utredarna som polis i yttre tjänst. Nu har de den kunskapen med sig ut och kan sprida den till sina kollegor.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load