Temabild: Pixabay

Allt färre arbetslösa i Östergötland

Enligt färska siffror från Arbetsförmedlingen har det skett en liten minskning av antalet arbetslösa i länet. Men detta gäller enbart manliga arbetssökande och när det gäller kvinnorna så är flera arbetslösa jämfört med samma tid förra året.

Den nya statistiken visar att det är något färre arbetslösa ungdomar än för ett år sedan. 2017 var 13 procent utan arbete och ett år senare har siffran minskat till 11 procent. I Östergötland var 8,5 procent i arbetslösa i februari. Det är en liten minskning jämfört med för ett år sedan då 9 procent saknade arbete.Detta visar arbetsförmedlingens senaste månadsstatistik.

Nedgången syns dock bara bland män. För kvinnor steg antalet arbetslösa vilket beror på att fler nyanlända kvinnor nu skrivs in på arbetsförmedlingen. Arbetslösheten bland ungdomar, 18 till 24 år, har minskat i Östergötland och ligger nu på drygt 11 procent. För ett år sen var drygt 13 procent av ungdomarna arbetslösa.

I länet som helhet ser man minskade siffror men bryter man ner det kommunvis så ser man en ökning av antalet arbetslösa i Vadstena och Boxholm medan läget i Linköping, Söderköping och Ydre är läget oförändrat. I Åtvidaberg, Kinda, Norrköping, Finspång, Ödeshög, Valdemarsvik, Motala och Mjölby ser man en sjunkande arbetslöshet. Högst arbetslöshet hade Norrköping med 11,7 procent och Finspång med 10,5 procent. Kinda och Ydre hade lägst arbetslöshet med 4,5 procent respektive 4,6 procent.

I februari var 8 570 personer var öppet arbetslösa i Östergötland.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load