Foto: Pixabay / Mattias Landström

Busigt väder längs sportlovsvägarna – men genom Östergötland kör man säkrare

Idag börjar sportlovet för en del. I Östergötland är det visserligen bara Ydres skolbarn som är lediga. Men eftersom det även är sportlovsvecka i Göteborg, Jönköping och Skaraborg, kommer ledigheten att märkas, på våra vägar.

I södra Sverige och längs södra Norrlandskusten har SMHI gått ut med varningar för riktigt busväder, med blåst och stora snömängder.

Väglaget väntas bli riktigt besvärligt, både söder och norr om vårt län.

Men i Östergötland ser den värsta väderdramatiken ut att utebli. Idag blir det visserligen lite blåsigt, med lite snöblandat regn som faller under kvällen. Något som i sin tur betyder att man bör ta det försiktigt längs vägarna, som på sina håll kan bli mycket hala. Särskilt utsatt är det mindre vägnätet.

Tisdag och onsdag ser ut att bjuda på ett par minusgrader och en hel del sol, i både Linköping och Norrköping. På torsdag vänder temperaturen uppåt och under resten av veckan väntas termometern pendla mellan noll och några plusgrader. Samtidigt mulnar det på.

Fredagen ser ut att kunna bli lite busig, vädermässigt med plusgrader, snö och vindar på upp till fem sekundmeter. I Norrköping väntas även regn under lördagen.

Veckan avslutas med mulet väder och plusgrader.

Grådasket hänger kvar över Östergötland även under måndag och tisdag, då sportlovet börjar i resten av Östergötland. Men på onsdag ser det ut att bli kallare igen, med någon minusgrad och sol.