Bild: Pixabay

En flicka är född i Norrköping

Under jultiden engagerar sig 24 kvinnor och tjejer i alla åldrar från Norrköping i en lokal variant av julkampanjen “En flicka är född”. Den äldsta är 101 år och den yngsta nyfödd och får viss hjälp av sin mor.

Nu vill Svenska kyrkan i Norrköping sätta fokus på det orättvisor som flickor utsätts för runt om i världen. Detta görs genom att 24 filmer som läggs ut på Svenska kyrkan i Norrköpings facebooksida varje dag fram till jul.

I filmerna berättar Norrköpingskvinnorna om hur det är att födas som flicka, delar med sig av sina personliga drömmar och mål och reflekterar över de orättvisor som flickor utsätts för, både på hemmaplan och över hela världen, skriver Svenska kyrkan i Norrköping i ett pressmeddelande.

Insamling

Julkampanjen är en insamling till Svenska kyrkans stora och världsvida internationella arbete. Svenska kyrkans julkampanj återkommer varje år och stödet från just Norrköping har under flera års tid varit lite klenare än resten av landet. Men med årets Norrköpingskampanj hoppas kommunikationschefen Cilla Holmqvist att även Norrköpingsborna ska lätta sina plånböcker.

– I år är det ett kampanjtema som berör väldigt många, säger Cilla. Vi är rörda över hur många som vill engagera sig och bidra till kampanjen, säger hon i samma pressutskick.