Blå gurami.
Foto: Pixabay

Akvariefiskar omhändertogs av polis

Fem akvariefiskar lämnades i slutet av februari vind för våg i en lägenhet vars ägare blivit avhyst. Polis larmades till lägenheten och fiskarna omhändertogs akut. Nu har de omplacerats.

Det var i slutet av februari som fiskarna omhändertogs akut sedan de lämnats kvar i en Norrköpingslägenhet vars innehavare vräkts och avhysts av kronofogden. Lägenhetsinnehavaren ville inte kännas vid fiskarna och sade sig inte veta vems de var.

Polis kallades till platsen och ett beslut om omedelbart omhändertagande av fiskarna – två Blå gurami, en Platy och två malar – fattades.

I förra veckan fastställdes omhändertagandet av länsveterinären.

Fiskarna bedömdes vara ”fina och pigga” vid omhändertagandet. Så pigga att de kunde omplaceras, tyckte polisen. I väntan på att firrarna skulle hitta ett nytt hem, placerades de på Himmelstalunds utbildningscentrum.

Där har man nu blivit så förtjust i fiskarna att man, i samråd med polisen, bestämt sig för att de ska få stanna i skolans vård.

– Det blev ett smidigt omhändertagande. Helt perfekt, säger polisens djurhandläggare Annica Tunholm.

Att akvariefiskar omhändertas med stöd av djurskyddslagen hör inte till vanligheterna. Det senaste året har polisen dock omhändertagit fler akvariefiskar än normalt.

– Det verkar kanske lite överdrivet att polisen rycker ut för att ta hand om några guppies. Men de ska ju tas omhand, precis som andra djur, säger Annica Tunholm.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load