Bild: Pixabay

Finland fyller 100 år – firas med fest

I morgon, den 6 december, fyller Finland 100 år. Det firas, bland annat, i stadshuset med ett särskilt mingel för de som kom hit till Norrköping för att arbeta samt deras barn och barnbarn.

År 2017 fyller det självständiga Finland 100 år. Finland blev en självständig stat den 6 december 1917. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och är i dag ett av världens ledande länder inom till exempel utbildning och teknologi.

Den 6 december 2017 firas självständighetsdagen med speciellt inbjudna gäster såsom finska krigsveteraner och krigsbarn boende i Norrköping, men även arbetskraftsinvandrade sverigefinnar samt deras barn och barnbarn i kommunen.

– Norrköpings kommun vill på detta sätt visa sin tacksamhet till de sverigefinnar som varit med och byggt upp kommunen. Krigsveteranerna och krigsbarnen som kom till Norrköping och arbetskraftsinvandrarna som arbetade i de blomstrande industrierna på 1960- och 80-talen, säger Raija Arvidsson, samordnare för finskt förvaltningsområde, i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load