Ikväll är det dags för Trapploppet. Frida Södermark är arrangör och alla intäkter går till välgörande ändamål. Foto: Monica Bergström/Marcus Ericsson, Pressbild

Frida tror på rekord i Trapploppet ikväll

Hur snabbt klarar du 162 trappsteg? Det kan du ta reda på ikväll samtidigt som du stöttar ett välgörande ändamål. Det är dags för den fjärde upplagan av Trapploppet.

I kväll är det dags för Trapploppet i Arbetets museum. 162 trappsteg ska klippas från starten i Laxholmskällaren till målgången på plan 7.

– Just nu har vi exakt 100 anmälda till start och det brukar alltid vara en handfull efteranmälningar, säger Frida Södermark, ultralöpare och arrangör till Trapploppet.

– Det är definitivt en toppnotering när det gäller antalet deltagare. Det är så roligt att folk vill hjälpa till och vara med i detta.

Loppet går från Laxholmskällaren i Arbetets museum upp för trappor och över två våningsplan till målgången på plan 7 och alla kan vara med.

– Den äldsta som är anmäld är 80 år, sedan har vi en 3-åring som kommer att springa tillsammans med sin mamma, säger Frida Södermark.

Det är individuell start från klockan 18.00 och framåt. Det kostar 150 kronor att vara med och alla pengar går oavkortat till välgörande ändamål.

– Det kostar 150 kronor men man får gärna betala mer. Alla intäkter går oavkortat till Tigers Club som stöds av Läkarmissionen. Jag har inga omkostnader i detta, jag har till och med tagit gamla nummerlappar från Vårruset som jag nu återanvänder, säger Frida Södermark.

– Enkel matte säger att vi får ihop 15 000 kronor men jag vet att det kommer att bli mer. Det skulle vara kul om vi kunde få ihop 20 000 kronor.

Tigers club i Uganda jobbar med att få in hemlösa barn i familje- och samhällsliv genom fotboll. Tigers
club stöttas av Läkarmissionen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load