Foto: Pixabay

Fritt fram för skoluniform

Nordic International School har haft krav på skoluniform och om inte klädkoden följdes bestraffades eleverna. Nu har skolan ändrat ordningsreglerna och får fortsätta med skoluniform.

Under höstterminen blev det mycket uppståndelse kring kravet på skoluniform hos friskolan Nordic international School. Skolinspektionen gjorde en tillsyn och slog ner på att skolan i ordningsreglerna kräver enhetlig skoluniform och att elever som inte följde klädkoden bestraffades med kvarsittning.

– Det här väcker väldigt mycket känslor. Jag har aldrig fått så mycket kommentarer på ett beslut som det här, säger Maria Sundkvist som är avdelningschef på Skolinspektionen i Linköping, till P4 Östergötland.

Skolan har nu ändrat i ordningsreglerna och tagit bort formuleringen om klädkod. Skolinspektionen kommer därmed inte att utreda ärendet vidare. Men både elever och föräldrar vill fortsätta med skoluniform, vilket skolan också kommer att göra.

 

 

– Vi kunde inte överklaga beslutet. Hade vi kunnat det så hade vi nog gjort det, säger Erik Ramberg, marknads- och etableringschef på Nordic International School, till P4 Östergötland.

Norrköpingsskola får inte kräva uniform

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load