Christoffer Nyman är på väg tillbaka till IfK Norrköping och Östgötaporten.

GLÄDJEBESKEDET: Guldhjälten återvänder hem – till IFK Norrköping

Ända sedan i somras har IFK Norrköping jobbat för att få över honom. Nu är det klart. Guldhjälten Christoffer Nyman kommer hem.

Först såg projektet omöjligt ut. Priset Nymans tyska klubb Eintracht Braunschweig begärde för att släppa guldhjälten från 2015 var helt enkelt för högt.

Nu återvänder han hem

Men det var i somras.

Som News nyligen berättade ledde förhandlingar som pågått under hela hösten och vintern strax innan jul till att Nyman själv vågade sig på att antyda att Norrköping kan bli hans hemmaklubb den kommande säsongen.

Nu är alla överens. 2019 spelar Christoffer Nyman för IFK Norrköping. Idag presenterades den 26-årige superanfallaren som klubbens nyförvärv.

“Vill få tillbaka glädjen”

– Jag hoppas att 2019 blir ett fantastiskt år för IFK Norrköping. Vi ska göra allt vi kan där ute på planen och jag hoppas så många som möjligt kommer på alla matcher för att stötta oss, säger Nyman på klubbens hemsida.

– Jag hade en tanke på att komma hem om det fanns en möjlighet till det och om IFK var sugna. I grund och botten hade båda ett intresse. För min del handlade om tryggheten och att få tillbaka glädjen. Tanken är att utvecklas själv på ett personligt och det tror jag att jag kan göra här. Sedan vill jag absolut hjälpa laget, fortsätter han i en kommentar på IFK Norrköpings Instagramkonto.

10 landslagsmatcher

Under sina tre år hos tyska Braunschweig gjorde Christoffer Nyman 58 framträdanden och 18 mål. Han har spelat tio landslagsmatcher för Sverige, av vilka tre varit träningsmatcher.

Det uppger Fotbollskanalen