Johan Lyreborn – Årets entreprenör. Bild: Teodor Axlund

Han blev Årets entreprenör

Johan Lyreborn. Så heter Årets entreprenör i våra trakter.

Under tisdagskvällen var det regionfinal i EY Entrepreneur Of The Year i Norrköping. Festligheterna ägde rum på Elite Grand Hotell och Linköpingsbon Johan Lyreborn, Configura Sverige Aktiebolag, utsågs till östra Sveriges främsta entreprenör. Företaget hjälper kunderna med att effektivisera sina sälj- och orderprocesser.

”Innovativt driv”

– Johan har med ett innovativt driv och en systematisk noggrannhet byggt upp ett kreativt och vägvinnande företag. Redan nu omsätter bolaget över 150 miljoner kronor, och jag hyser inga tvivel om att målsättningen om en fördubbling inom fem år är fullt möjlig. Summa summarum är han en mycket värdig vinnare som kommer ge de övriga fem regionvinnarna en rejäl match om den nationella utmärkelsen, och en plats i Monte Carlo, säger juryordförande Micael Glennfalk i ett pressmeddelande.

Karin Bjärle, PS of Sweden AB, blev ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Alexander Bladh, A-Plast Gruppen AB, vann priset som ”Årets manliga stjärnskott”.

Joachim Lindström och Filip Ummer, iDeal Of Sweden AB, fick SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Final i Stockholm

Den 31 januari är det stor final i Stockholms stadshus. Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

 

Juryns motivering för vinnaren

Årets pristagare har, med tydliga omsättnings och lönsamhetsmål, under många års tid, byggt och vidareutvecklat både kunder och medarbetare på en internationell marknad. Framgångsrikt och kontinuerligt produktutvecklingsfokus har minimerat konkurrensen. Med ledorden innovation, team player och engagemang i bagaget och med mottot ”challenge the unknown” kommer det här långsiktiga entreprenörskapet fortsätta att växa – mycket och länge. Entreprenörens framgång är sprungen ur tron på att om människor kan räkna och kalkylera rätt, så får vi alla en mer hållbar och effektiv värld.