Bild: Mattias Landström

Han får drömjobbet hos IFK Norrköping

Han har en gedigen bakgrund som både fotbollsspelare och sportjournalist. Nu får Linköpingssonen drömjobbet hos IFK Norrköping.

Robin Bornehav från Linköping har en gedigen bakgrund inom media. I slutet av november tillträder han som medie- och kommunikationsansvarig hos IFK Norrköping.
– Jag pluggade journalistlinjen på Bona folkhögskola i Motala. Sedan började jag jobba på Corren, samtidigt som jag pluggade, säger han enligt SvenskaFans.

28-årige Bornehav har dessutom arbetat som reporter på Sportbladet. Det senaste uppdraget han hade innebar att han var marknadsansvarig hos Linköping innebandy och Bornehav blev anställd där så sent som i september.
– Jag är ju fotbollskille och när man fick ett erbjudande från IFK Norrköping gick det inte att tacka nej. Det här är ett drömjobb.

Förutom en gedigen bakgrund inom media, har han även spelat fotboll på elitnivå.
– Jag spelade med Åtvidaberg i Superettan och sedan har jag spelat i division 1 och division 2.

Bornehav fortsätter med att berätta om sin nya roll hos IFK.
– Det handlar om att bygga IFK Norrköping som varumärke genom bra texter, video och sociala medier. Men även hur vi presenterar nyförvärv, hur vi skriver om bra saker IFK Norrköping gör i alla sammanhang. Damer, herrar, ungdomssidan, cuper och så vidare.

IFK Norrköping har länge befunnit sig i en medieskugga på riksnivå. Det vill Robin ändra på.

– Självklart är de flesta som följer Sportbladet från Stockholm, men där handlar det om att skapa ett intressant innehåll och vara exklusiva. Jag vet vad som fungerar på Sportbladet och Expressen. Det gäller att titta på hur vi når dessa medier. Jag tycker mig ha ganska bra koll på hur vi ska bli större i riksmedia, säger Robin Bornehav.