Lars Stjernkvist (S). Foto: Fotofabriken

Inget politiskt stöd för folkomröstning i moskéfrågan

I går beslutade kommunstyrelsen i Norrköping att säga nej till initiativet till en folkomröstning i moskéfrågan.
– Alla partier var eniga i beslutet utom sverigedemokraterna, säger Lars Stjernkvist (S).

Sverigedemokraterna i Norrköping jobbar för att få till en folkomröstning för att stoppa bygget av en moské i Ektorp, i närheten av Nya Parken. Bland annat har en namninsamling startat och SD:s Darko Mamkovic tog upp frågan vid kommunstyrelsens sammanträde i augusti.

I går var frågan uppe på kommunstyrelsens bord igen och politikernas svar på SD:s initiativ till en folkomröstning i moskéfrågan blev nej.

– För det första hade vi svårt att ta ställning till något som var så löst formulerat som SD:s krav. Vi försökte få dem att formulera vad det är att de vill att vi ska ta ställning till men det har de inte gjort, säger Lars Stjernkvist (S) som är kommunstyrelses ordförande.

– Som kravet är utformat vet vi inte vad de vill. Vill de att vi ska folkomrösta om religionsfrihet eller är det att det överhuvudtaget inte ska få finnas en moské i Norrköping. Hittills har de inte kunnat precisera det.

– Att driva igång en opinion samtidigt som man inte kan tala om exakt vad det är man vill, det tycker jag inte är snyggt, säger Lars Stjernkvist.

Alla partier, utom SD, var eniga i beslutet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load