Foto: Pixabay

KLART: Norrköping får en ny musikutbildning

Marieborgs folkhögskola utvecklar en ny kreativ yrkesutbildning, Musiklinjen. Den vänder sig till musikskapare som vill utveckla sitt konstnärskap och skaffa kunskap för att arbeta med musik på heltid.

Utbildningen startar hösten 2018 och har 20 platser per år. Undervisningen är förlagd till Fröbelhuset och film- och musikgymnasiets lokaler, mitt i centrala Norrköping.

Utbildningen är en tvåårig vuxenutbildning. År 1, basåret, handlar om musikutveckling och år 2, påbyggnadsåret, fokuserar mer på entreprenörskap.

– Det här kommer att bli en utbildning för dem som vill skapa en egen plats i musikbranschen. Kanske vill du driva ett band till framgång, hitta rätt artist till dina låtar eller turnera med din musik. Då krävs även vissa praktiska kunskaper om turnéproduktion, marknadsföring, ledarskap med mera utöver musiken – som självklart är kärnan i upplägget, säger Jerry Wiklund, rektor på Marieborgs folkhögskola, i ett pressmeddelande.

Marieborgs folkhögskola samarbetar med Norrköpings kommun, studieförbund och andra nationella organisationer kopplade till musik.