Bild: Pixabay

Kommunala krisbolaget drog till Frankrike – två gånger om

News skrev nyligen om Louis De Geers resa till Frankrike. Men nu visar det sig att det inte var det första besöket i Frankrike för personalen.

Nyligen skrev News om att Louis De Geers personal reste till Frankrike för att besöka Disneyland och flera av företagets champagneleverantörer. Resan i augusti kostade totalt 260 000 kronor.

Inte första resan

Nu avslöjar nt.se (betalvägg) att det inte var första gången som personalen erbjöds att resa till Frankrike. En liknande resa arrangerades drygt två år tidigare, i april 2016. Det var en sex dagar lång resa med besök på ett konferenscenter och hos flera champagnetillverkare.

– Vi satsade hårt på att få till vår champagnebar. Vi såg den verkligen som ett mycket trevligt inslag för Norrköpingsborna och för alla de konsert- och kongressgäster som besökte oss. Champagnebaren var ett viktigt inslag både i vår införsäljning av Norrköping och Louis De Geer, men även ett mycket välbesökt inslag innan och under våra konserter, säger Jonas Winkelmann, som var vd för Louis De Geer mellan 2014 och hösten 2016, till nt.se.

Drygt 400 000 kronor

17 anställda på Louis De Geer var med på resan till en kostnad av cirka 160 000 kronor. Det innebär att Louis De Geer har lagt drygt 400 000 kronor på studieresor till Frankrike på 2,5 år.

– Det är viktigt att vi hela tiden utvecklar vår kunskap inom våra affärsområden. Vi verkar på en hårt konkurrensutsatt marknad och måste ligga i frontlinjen på utbud, service och kunskap. Vår bedömning är att det är inom de områdena vi ska satsa på kompetensutveckling, säger Louis De Geers tillförordnade vd Liselotte Andersson till nt.se.

Miljoner i förlust

Louis De Geer har i många år kämpat med förlustsiffror. I fjol var ett undantag, men årets resultat pekar på miljonförlust på nytt.

Kris i kommunala bolaget – då åkte personalen till Disneyland