Krisen i Vita Hästen fördjupas – fler avhopp hotar föreningens bidrag

Det stormar just nu rejält i Vita Hästen. Ordföranden har redan lämnat. Idag meddelade även hennes vice, att han avgår. Nu kommer politiska signaler om att turbulensen i klubbledningen även kan få allvarliga ekonomiska konsekvenser, om Vita Hästen inte börjar agera mer kraftfullt.

Igår avgick Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö. Orsaken var att hon och hennes familj utsatts för hot och trakasserier. Det har fått vad som närmast liknar kaos att utbryta i klubbens ledning.

Idag meddelade först Vita Hästens vice ordförande Conny Gyllander att även han avgår, för att visa sitt stöd för Anglesjö.

Hotar med bidragsstopp

Några timmar senare gav sig Moderaterna, med Norrköpings oppositionsråd Sophia Jarl och kultur- och fritidsnämndens andra vice ordförande Sylvia Nilsson i spetsen, också in i leken.

Båda beklagar djupt de senaste dagarnas avhopp. Samtidigt pekar de på kommunens möjlighet att stoppa kommunala bidrag till föreningar som inte fullt ut tar ansvar för att arbeta för en positiv miljö för barn och unga.

Det ser med andra ord ut som om Vita Hästens kommunala bidrag är i farozonen, om föreningen inte snarast agerar med kraft.

”Beklagligt avhopp”

– Det är beklagligt att en erkänt duktig kvinnlig ledare väljer att avsluta sitt engagemang i en av Norrköpings största ungdomsföreningar på grund av att några individer angriper hennes familj och personliga sfär, säger Sophia Jarl bland annat i ett pressmeddelande.

– Vi moderater vill att Vita Hästen tar detta som en ordentlig varningsklocka och ser över hur de kan jobba ännu mera för att förebygga att en sådan kultur skapas kring föreningens verksamhet, säger hennes partikollega Sylvia Nilsson, till Sveriges Radio P4 Östergötland.