Sparkraven väcker starka reaktioner.

Läsarstorm mot sparkraven: ”Vi sliter skiten ur oss i vården”

Det blåser rejält kring den politiska majoriteten i Östergötland efter beslutet att spara 386 miljoner kronor på den östgötska vården de närmaste åren. Sparkraven väcker nu starka reaktioner.

Region Östergötland ska spara 386 miljoner kronor och kraven har fått både politiker och läsare att reagera starkt. Här är några av kommenterarna på vår Facebook-sida.

”Kan någon tala om och visa upp var besparingarna ska göras?”

”Skrämmande”.

”Bra att bygga nytt men det är bra om det finns något innehåll”.

”Varför ska man betala höga skatter för om välfärden skata monteras ner och de ej kan garantera snabb och fri sjukvård?”.

En före detta anställd skriver: ”Tur man inte jobbar inom vården längre och aldrig mer kommer göra det, ett hån mot oss undersköterskor och sjuksköterskor, pinsamt inom sjukvården i hela Sverige och dessa undervärderade löner vi har men sliter skiten ur oss”.

Regionstyrelsens ordförande har tidigare sagt att besparingar går att göra utan att försämra. Det har fått flera läsare att reagera:

”Spara 386 miljoner utan att försämra kvaliteten. Borde man inte ha gjort det för länge sedan då?”.

En anställd inom Region Östergötland skriver: ”Vet knappt om ett enda sparkrav som gynnar oss personal utan det att vi får mer motion, springa ännu fortare, hinna ännu mera på kortast möjliga tid. Försök nu tänk till lite och gör det mer drägligt för oss personal. Annars står ni med ett nytt, fint, ombyggt lasarett utan personal. Spelar ingen roll om det är rött eller blått som styr, lika illa”.

Detta har hänt:

Starka protester mot sparkraven: ”Upprörande”

”Moderaterna målar upp en skräckbild av en vård i kris”