Foto: Pixabay

Norrköping toppar svenska digitaliseringslistan

Norrköping är en av Sveriges mest digitaliserade kommuner, tillsammans med Stockholm stad och Göteborg stad, det visar ett nytt digitaliseringsindex.

De kommuner som är bäst på digitalisering enligt detta index arbetar kreativt med digital kommunikation, är aktiva i sociala medier samt arbetar med sökordsmarknadsföring och har därmed bra synlighet på Google.

– Digital närvaro och kommunikation spelar en allt större roll i vårt samhälle och för dess invånare. För oss har det varit viktigt att skapa delaktighet och engagemang bland kommuninvånare och besökare i våra sociala medier. Vi arbetar också aktivt med användarvänlighet på webbplatser. Detta tror jag kan ha bidragit till att vi fått ett så pass högt index. Nu gäller det att vi går vidare på den inslagna vägen och fortsätter att vara en kommun som ligger långt fram i de här viktiga frågorna, säger Louise Flygt kommunikationsdirektör, i ett pressmeddelande.

– Det känns verkligen roligt att få ett kvitto på att Norrköping som kommun har en så stark digital konkurrenskraft. Det vittnar om att vi utför ett modernt, medvetet och konsekvent kommunikationsarbete, säger Martin Andreae, kommundirektör, i ett pressmeddelande.

Det är företaget Cloud Republic som står bakom digitaliseringsindexet. I indexet finns även topplistor på bland annat Sveriges mest digitaliserade företag och branscher.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load