En personlig skylt kan vara kul att ha. Men det ger också pengar till trafiksäkerheten. Bild: Pixabay. Montage: Andreas Schander

Personlig skylt räddar liv – men KGB eller GUD är inte ok

Fyra miljoner kronor. Så mycket delar nu Skyltfonden ut till projekt som ska förbättra trafiksäkerheten. Pengarna kommer direkt från personer som har betalat för personliga registreringsskyltar.

En personlig skylt kostar 6 200 kronor varav 5 500 kronor går till Skyltfonden som i sin tur ger ekonomiskt stöd till bland annat forskning inom trafiksäkerhet.

Nu har Trafikverket beslutat att dela ut fyra miljoner kronor till olika projekt där fokus ligger på cyklister och fotgängare. Det meddelar myndigheten i ett pressmeddelande. Totalt är det 13 projekt som får dela på de fyra miljonerna.

Det är universitet, organisationer och företag som ansvarar för de tretton forskningsprojekten som ska öka trafiksäkerheten på ett eller annat sätt.


En personlig skylt får innehålla maximalt sju tecken.

Om du vill ha en personlig skylt är det inte helt fritt fram. Först och främst är det maximalt sju tecken som gäller på en skylt. Många ord är dessutom spärrade som till exempel FAN, GUD, SUG, SEX, TOA, KGB, GAY, SUP och SPY med flera. Även kombinationer med dessa ord är spärrade.

Transportstyrelsen hemsida kan du söka ledig skylt samt läsa mer om vilka regler som gäller.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load