Foto: Niklas Luks

Planen: Då ska nya moskén stå klar

För drygt två veckor sedan inleddes bygget av en ny moské i Norrköping. Men för att byggnaden ska kunna uppföras krävs nu mer pengar. “Det största arbetet kommer vi göra nu under hösten och fram till våren, med att samla in pengar”, säger Mensur Mustafic, ordförande i Bosniakiska islamiska föreningen, till NT.

Det var sommaren 2014 som Bosniakiska islamiska församlingen köpte den tomt i Ektorp där den nya moskén ska ligga. I november förra året godkändes till slut bygglovsansökan och för drygt två veckor sedan togs det första spadtaget.

Planen är att bottenplattan ska gjutas under hösten innan etapp två av byggnationen påbörjas våren 2019. Men innan den kan komma till skott behövs mer pengar.

– Vi har så att vi kan göra första etappen. Sen har vi inte haft någon jättekampanj för att samla in pengar än, så vi är bara i början på den processen. Det största arbetet kommer vi göra nu under hösten och fram till våren, med att samla in pengar, säger Mensur Mustafic, ordförande i Bosniakiska islamiska föreningen, till NT (betalvägg).

Planen är att moskén ska stå klar hösten 2020.

Efter alla turer: Nu byggs moskén i Norrköping