De båda partisystrarna Marie Morell och Camilla Waltersson Grönvall menar att det finns mycket att göra inom den del av psykriatin som arbetar med unga. Foto: Jerry Prütz

Psykisk ohälsa på tapeten när toppmoderat besökte Norrköping

När moderaternas nya socialpolitiska talesperson besökte Norrköping var barn och ungas psykiska ohälsa uppe till diskussion. Runt fikabordet fanns även de kommunala och regionala toppmoderaterna Sofia Jarl och Marie Morell samt dagens värdinna, Christina Källström på Psykiatripartners i Norrköping.

Idag var Moderaternas nya socialpolitiska talesperson och tillika riksdagsledamoten, Camilla Waltersson Grönvall på besök i Norrköping och Östergötland. Hur psykisk ohälsa bland barn och unga kan motverkas stod på agendan.

En viktig fråga för Moderaterna är att motverka psykisk ohälsa hos barn och unga och för att kunna göra det krävs ett flertal åtgärder. Av den anledningen kommer Camilla Waltersson Grönvall, tillsammans med Marie Morell, oppositionsråd i Region Östergötland och Sophia Jarl, oppositionsråd  i Norrköpings kommun, att besöka barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen hos Psykiatripartners.

– Barn och ungas psykiska ohälsa ökar oroväckande och Sverige saknar generellt en strategi att möta den här problematiken. Det är bara ett av alla landsting/regioner som idag klarar vårdgarantin inom psykiatrin. Här har även Östergötland ett problem att lösa, sade Camilla Waltersson Grönvall och fick medhåll av både sina partikamrater och övriga runt bordet.

Christin Källström, verksamhetschef hos Psykiatripartners, menade att man måste bli effektivare och berättade att en läkare hinner med två patientbesök per dag. Dessa besök vara i genomsnitt dryga 40 minuter. Där borde det finnas en öppning för att kunna ta emot flera unga med problem. Både Marie Morell och Sofia Jarl höll med och Sofia menade att man måste tillskjuta mera pengar till grundskolan. Christin Källström betonade föräldraansvaret och även den ungas ansvar.

Camilla Waltersson betonade att barn och ungas psykiska hälsa är en viktig fråga för moderaterna.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load