Foto: Pixabay

Så många har valt privat alternativ

I februari införs Eget val inom hemtjänsten i Norrköpings kommun. Hittills har 22 av 2 700 personer med hemtjänst valt en privat utförare.

I februari införs Eget val inom hemtjänsten i Norrköpings kommun och de 2 700 som redan har hemtjänst under dagtid har fått möjlighet att välja vilken utförare de vill ha inför uppstarten.

Valperioden upphörde i fredags och då hade 22 hemtjänsttagare valt en privat utförare. För dessa personer införs förändringen den 27 februari.

– Alla hemtjänsttagare som vill byta kan meddela det när som helst, men vill man ha en ny utförare till den 27 februari rekommenderar vi att göra sitt val innan årsskiftet annars kan skiftet bli lite senare, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör i ett pressmeddelande.

– Erfarenheter från andra kommuner visar att de som redan har hemtjänst ofta avstår från att byta utförare, medan nya hemtjänsttagare är mer benägna att göra ett aktivt val. Vi hoppas förstås också att den låga andelen som valt att byta utförare tyder på att många är nöjda med den hemtjänst som kommunen erbjuder, säger Eva-Britt Sjöberg (KD) i pressmeddelandet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load