– Det är så mycket blandade känslor. Jag försöker trycka bort ilskan och se det här balanserat, säger Karl Dyall. Foto: Niklas Luks och Stadsteatern.

Stjärnan: Mina döttrar förnedrades av ordningsvakt i Norrköping

Artisten Karl Dyall delar på Facebook en allvarlig anklagelse om oprovocerat övervåld och rasistiska undertoner från väktare och polis. Enligt artisten ska hans döttrar ha blivit kränkta av väktare och polis under festivalen Where’s The Music i helgen.

Karl Dyall skriver i sitt inlägg. ”Min dotter fick igår natt utstå oprovocerat övervåld från en vakt på ett event som hon själv var delaktig i. Det resulterade i att hon fick tillbringa natten på arresten. Detta på grund av en vakt som missbrukat sina befogenheter med rasistiska undertoner mot henne och hennes vänner. Allt är filmat, där det syns tydligt att hon inte gör motstånd. Rädd för sitt liv frågar hon i panik varför de agerar som de gör.”

“Polisens agerande på plats var även den mycket märklig. Hennes syster, som var chockad, filmar, men då fälls hon av en polis som tillägger att hon inte får filma. De är bägge traumatiserade av händelsen. Att bli nedbrottad av två vuxna män och ansiktet nedtryckt i snön, frihetsberövad utan anledning eller förklaring är så oerhört kränkande. Den här vakten ska INTE jobba kvar som vakt. Även polisens agerande i Norrköping kommer jag att gå till botten med.”

– Det är så mycket blandade känslor. Jag försöker trycka bort ilskan och se det här balanserat. Det är ingen kollektiv anklagelse mot väktare och poliser generellt utan det gäller framförallt en specifik vakt och hans agerande, säger Karl Dyall.

FKP Scorpio som arrangerar Where’s the Music ser allvarligt på anklagelsen.

– Den här typen av utstuderat våld som beskrivs är absolut inte ok, säger Kajsa Apelqvist, presskontakt på FKP Scorpio.

Händelsen inträffade på Arbis strax efter klockan 01.00 på natten mot söndagen och enligt poliser som varit på plats var det väldigt stökigt. Flera patruller var på plats med minst åtta poliser.

– Vi har omhändertagit två personer för fylleri. Ett antal personer avlägsnades från platsen. En blev omhändertagen för störande av ordning. En person är anmäld och misstänkt för våldsamt motstånd mot en ordningsvakt och en person är misstänkt för våld mot tjänsteman, i det här fallet en ordningsvakt, säger Tomas Agnevik, polisens presstalesperson.

– Vi är i diskussion med Arbis och andra inblandade. När vi har fått en lägesbild kommer vi se hur vi ska gå vidare med det här, säger Kajsa Apelqvist.

– Vi kommer att anmäla detta, avslutar Karl Dyall.