Frida Södermark är nöjd med årets upplaga av Trapploppet. Foto: Monica Bergström Kommunalrådet Reidar Svedahl fanns bland trapplöparna, Foto: Monica Bergström Familjen med pappa Pontus Edqvist, Elmer, Kasper och mamma Onti Lahtinen sprang Trapploppet för tredje året i rad. Foto: Monica Bergström

Trapploppet gav 16 385 kronor till välgörenhet

52 sekunder! Så snabbt klippte den snabbaste löparen de 162 trappstegen i Arbetets museum tidigare på tisdagskvällen.

– Det var fantastiskt lyckat och alla var jätteglada, säger Fria Södermark, ultarlöpare och arrangör av Trapploppet efter att arrangemanget avslutats.

Hon har precis summerat kvällen och kan konstatera att av de 100 anmälda kom 90 till start – och det är en toppnotering – och de snabbaste löparna var syskon. Den snabbaste herrlöparen heter Elias Arshi och han klippte trapporna på 52 sekunder. Den snabbaste damlöparen heter Elin Arshi och hon löpte sträckan på  1.00.2.

Dessutom kan Frida Södermark räkna in totalt 16 385 kronor till Tigers Club som stöds av Läkarmissionen. Det är vad har deltagarna bidragit med i anmälningsavgifter.

Bland de startade fanns Pontus Edqvist och Onti Lahtinen som sprang loppet tillsammans med sina barn Elmer 6 år och Kasper 3 år. De har varit med i loppet i tre år.

– Första året var Kasper bara ett halvår och låg i en påse mot min mage och Elmer fick åka på pappas rygg, berättar Onti Lahtinen som tycker att det är ett perfekt lopp där hela familjen kan vara med samtidigt som man gör något gott.

Frida tror på rekord i Trapploppet ikväll

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load