Temabild: Pixabay

Värmechock på väg – ger 18 grader och gassande sol i Norrköping

Fick du lägga massor av viktigt trädgårdsfix åt sidan under semesterns värme? Eller saknar du bara solen? Då ska du se över ditt kompsaldo på direkten! På onsdag gör sommaren ett återbesök, som ser ut att kunna pågå en hel vecka.

I dagens regniga smårusk kan det vara svårt att föreställa sig. Men i år får vi en Brittsommar som verkligen är värd namnet. Redan i övermorgon, onsdag, kommer solen att gassa från en klarblå himmel och bjuda oss på skön värme. Temperaturer runt 18 grader utlovas.

Med solen följer svaga sydliga vindar, på i genomsnitt 3-4 sekundmeter.

Varmvädret blir lika härligt i Norrköping, som i Linköping och det ser ut att hålla i sig ända fram till på måndag. Då sjunker temperaturen något – till cirka 16 grader. Men solen fortsätter skina på oss – även i början av nästa vecka. Först nästa onsdag, 17 oktober, blir det molnigare igen.

Så vänta med att hänga in sommarkläderna i vintergarderoben och låt trädgårdsmöblerna och grillen stå framme. Ännu är det lite sommar kvar, innan vintern gör sitt intåg. Gillar du att lufsa omkring i skog och mark med svampkorgen kanske du till och med får möjlighet att fräsa lite färsk Karl Johan över helgens grillglöd.