Maja Lundman. Foto: Andreas Åsenheim

Hon tog plats i historiskt landslag – Nu är siktet inställt på EM

Maja Lundman från Norrköping är fotbollspelaren i IFK Norrköping som också lirar Futsal. Så bra att hon nu kommit med i det historiska första landslaget på damsidan. Och nu siktar hon på EM.

För den som inte vet. Futsal liknar fotboll men spelas inomhus med fyra spelare och en målvakt i varje lag.

— Det finns ingen offside och är lite mer fysiskt än vanlig fotboll eftersom det spelas på mindre yta, säger  Maja.

Till vardags spelar hon i Norrköping Futsal Klubb och det har det varit en lysande säsong för 18-åriga Maja Lundman. Hon vann skytteligan i den lokala serien och blev alltså uttagen till det första landslaget någonsin i Futsal på damsidan.

— Allt har gått bra i år så jag hade det på känn. Men det är klart jag blev överraskad över att komma med. Jag blev jätteglad.

Bra spel trots få träningar
Landslagssamlingen var i Örebro i helgen och där spelades där två matcher mot Tjeckien.

— I första matchen skapade vi massor av chanser men resultatet blev 2-2. I andra matchen vann vi med 2-1. Riktigt bra eftersom vi bara hade tränat fyra pass innan. Speciellt försvarsspelet satt.

De 18 tjejer som var med på samlingen fick alltså skriva historia på flera sätt. Första landslaget, första målen och första segern.

— Det känns riktigt coolt att få vara med och skriva historia. Och min fyra gjorde första målet också. Det kommer jag komma ihåg hela livet.

Siktar på EM
Nu siktar hon och landslaget på EM som spelas i februari nästa år.  Det blir det allra första EM-slutspelet för damer och i höst inleds kvalet dit. Nästa landslagssamling är till sommaren men om Maja kommer med dit vet hon inte än.

Närmast väntar i stället först fotbollssäsongen med IFK Norrköping. Även där satsar hon och laget hårt. De siktar på att ta steget upp i elitettan.

— Vi träningsspelar mot Eskilstuna i kväll (onsdag), konstaterar hon.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load