De kan bli årets företagare i Norrköping. Priset delas ut i värmekyrkan 17 april.

Nomineringarna: Därför kan de bli årets företagare

Tre företagare kan ta hem priset på företagargalan i Norrköping 17 april. Bara en kan vinna. Nu offentliggörs juryns motiveringar.

Totalt 46 företagare var nominerade från början. Tre av dem gör nu alltså upp om titeln ”Årets företagare” på företagargalan 17 april. Vi har tidigare presenterat de tre nominerade, tre företagare i olika branscher, en skrothandlare, en bilsförsäljare och en e-handlare. 

– Det är kul! Vinnaren går sedan vidare till final i Östergötland och vinnaren där går till Sverigefinal, säger Alex Nejdemo på organisationen Företagarna, som arrangerar företagargalan och som står bakom priset. Så här lyder juryns motiveringar:

Sejad Bilajbegovic, Platinumcars

Med hög ambition och drivkraft har Platinumcars sedan starten för 13 år sedan varje år haft tillväxt och är snart ett av Europas största sportbilscenter med ett unikt koncept. I sitt arbete för ökad integration är Sejad Bilajbegovic en förebild för andra företagare.”

Läs mer om Sejad Bilajbegovic och Platinumcars här.

Eddie Johnsson, Karstorps bildemontering

Sedan starten 1979 har Karstorps bildemontering utvecklats till en renodlad anläggning för modern och miljöanpassad bildemontering. Trots förlusten av sin anläggning i en stor brand för knappt fyra år sedan har Eddie Johnsson likt en fågel Fenix rest sig ur askan och byggt upp sin anläggning igen. I sitt miljötänk bidrar de stort till en hållbar utveckling och tar ansvar för framtiden.”

Läs mer om Eddie Johnsson och Karstorps bildemontering här.

Mikael Holmberg, Packoplock

Med kvalité, hållbarhet och affärsutveckling i centrum har Mikael tillsammans med medarbetarna byggt ett stort företag med verksamhet i 4 länder. Mikael har ett ledarskap som får medarbetarna att känna delaktighet och utveckla företaget framåt med en hög kundnöjdhet.”

Läs mer om Mikael Holmberg och Packoplock här.

Juryn har bestått av: Alex Nejdemo, Jesper Low och Hans Furuheim på Företagarna, Pontus Lindblom på kommunen, Kerstin Peterson på Swedbank och Peter Von Knorring på revisionsbyrån EY.

pastedGraphic.png

fakta

Årets företagare Norrköping utses den 17 april i Värmekyrkan.

Årets företagare Östergötland utses innan oktober.

Årets företagare Sverige utses i oktober.

Organisationen Företagarna står bakom utmärkelsen.