Bild: BoråsBorås TME AB/Flickr (CC BY-SA 2.0 )

Så blir ”nya” Augustifesten

Fler familjeaktiviteter, ändrad vecka och ett nytt festivalområde. Det är några av nyheterna för ”nya” Augustifesten.

Årets upplaga av Augustifesten går av stapeln vecka 32,  7:e till 12:e augusti, alltså en vecka tidigare än brukligt.

– Vi tror att bytet av vecka skapar en bättre tillgänglighet då fler personer fortfarande är lediga och har möjlighet att uppleva alla fantastiska aktiviteter och all underhållning. Årets upplaga blir den mest innehållsrika Augustifesten någonsin, säger Mattias Persson, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping i ett pressmeddelande.

Enligt Upplev Norrköping så kommer besökarna att känna igen mycket av innehållet under Augustifesten. Tivolit och marknaden finns kvar med utbudet av familjeaktiviteter ska förstärkas.¨

För att skapa en starkare festivalkänsla så ändras den geografiska utbredningen. Till exempel flyttar marknaden från Gamla Rådstugugatan till Södra Promenaden och Olai Kyrkogata.

–Syftet med förändringen av plats för en del av innehållet på Augustifesten är att göra det så lätt som möjligt för besökarna att ta till sig så mycket av innehållet som möjligt”, säger Maria Olofsson, projektledare för Augustifesten i pressmeddelandet.

Sedan tidigare står det klart att Rix FM-festivalen lämnar Norrköping och flyttar till Linköping och istället blir det radiokanalerna Rockklassiker och NRJ, som börjar sända i Norrköping den 1:a augusti, som står för musikinslagen. 

– Det är fantastiskt roligt att Rockklassiker och NRJ satsar stort på Norrköping! Det ger oss en helt ny dimension av musikunderhållning. Att sedan Norrköpings Symfoniorkester avslutar hela Augustifesten med en eftermiddagsspelning under söndagen blir pricken över i:et”, säger Magnus Nilsson, VD på Upplev Norrköping i pressmeddelandet.

Klara artister för Augustifesten är Bruno Mitsogiannis, Cherrie, Chris Kläfford, Den Svenska Björnstammen