Jerry Prütz. Foto: Andreas Schander.

Prütz: Herr Talman – här har du din regering…

När vi kommer till de politiska förhandlingar som skett efter valet kan man bara konstatera att något måste göras och att sandlådeleken må upphöra. Därför skriver News Jerry Prütz idag till talmannen och östgöten Andreas Norlén om den nya regeringen som nu kommer att ta över.

KRÖNIKA. Efterbörden och turerna efter valet i början av september är smått löjeväckande. Ingen vill ha med Stefan att göra, Jimmie har inga kompisar och både Ebba och Annie går inte ha i möblerade rum. I vart fall kan ingen av våra partier agera ansvarsfullt och med landets bästa för ögonen därmed tar jag nu mitt ansvar och bildar regering. Ja, du läste rätt – nu tar jag över.

Jag blir alltså statsminister och det är inte mer än rätt. Jag är längre än både Löfven och hobitten Kristersson, jag kan hålla brandtal och jag är sjukt bra på att prata – särskilt om mig själv i tid och otid så där är det inget nytt under solen.

Till utrikesminister utser jag Carl Bildt. Det finns liksom ingen annan som ta hans plats. Han är en statsman och han agerar som en oavsett om han beställer en hamburgare eller talar i FN. Carl Bildt är självklar.

Försvarsminister blir Oscar Wendt, en kille som är van att försvara sitt lag och ta en kula för gänget. Han var ju tidigare försvarsspelare i IFK Göteborg och FC Köpenhamn som därmed borde ha goda förutsättningar att kunna få till ett fungerade försvar vilket det var länge sedan någon gjorde.

Folkhälsominister blir Johanna Jussinniemi som kanske inte är ett särskilt känt namn för den breda allmänheten men säg den som kan namnet på varenda liten obskyr minister. Man om man istället kallar henne vid hennes artistnamn Puma Swede så finns det nog en del som känner till henne. Puma/Johanna är skådespelerska i det lite mer avklädda facket. Det hon inte vet om kroppen och hälsa finns nog inte.

Aron Flam, komiker och samhällsdebattör, är självklar som kulturminister. Inte bara för att han vill lägga ner public service utan även för att han alltid är orädd och aldrig viker ner sig.

Finansministerposten går till vilken kändis som helst eftersom de även förutom att kunna sjunga, dansa, skådespela eller dra skämt även vet precis hur ett lands ekonomi ska skötas.

Leif GW är gjuten som justitieminister då han alltid vet vem som begått ett brott, hur det gått till och hur man ska lösa den kris som tydligen polisen befinner sig i just nu. Bland annat.

Skol och utbildningsminister får nog bli han Jokiboi, eller Joakim Lundell som han heter. Det verkar inte direkt som att han går i skolan men lyckats i alla fall. Troligen är han ett föredöme för många unga vilket gör honom särskilt lämpad i rollen.

Framtids- och genusminister är Alexander Bard, det finns ingen annan som har så mycket klokskap och insikt i saker så att han kan lämnas utanför en handlingskraftig regering.

Vad säger du Herr Talman – ska vi slå till?