Jerry Prütz.

Prütz: Föräldrar – håll ordning på era ungar

Torka, getingar och värmebölja men värsta sommarpinan är alla ungar som ohämmat tar för sig av det offentliga rummet. Jerry Prütz efterfrågar föräldrar som inte ger efter för tårar och tjat.

Krönika: Jag vet, man ska automatiskt tycka om barn lite så där i största allmänhet vilket inte är självklart för mig då jag försöker se mina medmänniskor som individer och inte som en grå och ansiktslös massa. Denna inställning gäller då även barn som ju kan ha underbara personligheter eller ingen alls. Man att bli påtvingad ett barn är ungefär lika trevligt som att bli spydd i knät en onsdag i oktober.

Låt säga att du befinner dig på valfri stormarknad och vid lösgodiset. En mardrömssituation så klart men där springer Olle, Elsa och Slobodan omkring bland godistrågen som om det vore en lekplats. Det är på samma sätt om man råkar gå in på det stora möbelvaruhuset där ibland både restaurangen och fyndhörnan kan likna rena slagfältet. Detta ibland utan ansvarig förälder säger ifrån eller tar tag i saken för ”deras Malte/Ulla” är ju så snälla och skulle aldrig hitta på något”.

Bild: Pixabay.

Jag hatar inte barn, jag ogillar bara när de tar plats som de inte har rätt till. Det är vare sig gulligt att bli störd på krogen, på resan eller något annat ställe där min privata sfär blir invaderad av en liten skrikig terrorist. Självklart är detta inte barnets fel utan dess vårdnadshavares som helt enkelt inte orkar, törs eller vill säga ifrån. Kanske blir barnet ledset, kränkt och det vara så att de gör som han den där Jockiboi och senare i livet tar heder och ära av dig som vuxen sedan och skriver någon form av bok. Så kan man ju inte ha det.
Kära vänner, från en förälder till en annan, ingen har dött av att man tagit sitt ansvar som förälder och hållit ordning på sitt barn. Att man upprätthållit normalt föräldraansvar och satt gränser måste väl ändå vara något bra?