Inre hamnen i Norrköping. Foto: Norrköpings kommun

Öppet hus i hamnen

Nyfiken på hamnen och vad som händer där? På lördag, den nionde september, är det öppet hus mellan 10.00 och 15.00 på, vad som mycket väl kan vara, Norrköpings mest spännande arbetsplats.

Lördag den 9 september anordnas “Stora Hamndagen 2017”. Då öppnas grindarna till Pampushamnen på Händelö och  allmänheten är välkommen att titta på vad som händer i hamnen.

Under dagen visar man upp sin verksamhet och de arbetsplatser som finns i hamnen. Som besökare kommer man att få se krankörning och prova på att själv köra kran i en kransimulator, titta på och provsitta truckar och andra maskiner och mycket mer som hör till vardagslivet Norrköpings hamn.

På plats under dagen finns också Räddningstjänsten, Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket och Svitzers bogserbåtar. Dessa aktörer kommer visa upp sina verksamheter med bland annat båtar, lotsar, fordon, informationstält med mera. Även olika företag inom sjöfart och logistik finns på plats.

En av dagens mest spännande höjdpunkter blir när man på plats genomför en uppvisning av en sjöräddningsaktion, med såväl flera båtar, dykare, hundar och räddningshelikopter.

Saxat ur programmet:

Sjöräddningsuppvisning med båtar, dykare och räddningshelikopter klockan 11.30 och 13.30.

Gå ombord på räddningskryssare och bogserbåtar

Prova på att själv köra kran i en kransimulator

Fika, aktiviteter för barnen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load