Foto: Niklas Luks

Polis hittade stöldgods i stulen hästtransport

En stoppad stulen hästtransport gav polisen ett genombrott i jakten på inbrottstjuvar som härjat i Finspång. Nu sitter tre personer anhållna.

Strax före klockan 13 på torsdagen stals en hästtransport från en fastighet på Bävervägen i Finspång. Den kvinna som äger transporten såg stölden och anmälde omgående händelsen till polisen. När anmälan tagits emot gjordes ett anrop om detta på polisens radio.

Vid tidpunkten befinner sig en polispatrull på riksväg 51, mellan Finspång och Norrköping, och poliserna får ganska snart syn på en bil med den stulna hästfinkan på släp. Ekipaget stoppas av polisen och i bilen sitter tre, för polisen, kända personer – en kvinna och två män.

– Det här visade sig ge en spin-off för flera inbrott som har skett i Finspång, säger Carl-Fredrik Jerrhage, förundersökningsledare för lokalpolisområde Norrköping.

– I det här släpet hittas en moped, en crossmotorcykel och lite annat gods. Jag vet inte exakt hur många brottsplatser godset kommer ifrån i nuläget men det var ganska mycket grejor som man tagit i beslag.

De tre misstänkta gärningsmännen, en 41-årig kvinna och två män, 40 respektive 33 år gamla, greps av polisen klockan 13.25 på torsdagen och samtliga anhölls av åklagare senare under eftermiddagen, efter att de hade förhörts.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load