Foto: Fredrik Björklund

Polisen söker vittnen till knivdåd i Vasaparken

Strax efter klockan 18.30 på söndagskvällen blev en 32-årig man misshandlad i Vasaparken. Mannen har uppgett att han skadats av en kniv. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Larmet om en misshandel kom till polisen strax efter klockan 18.30 på söndagskvällen och flera patruller ryckte ut.

– Det vi vet är att två män har blivit oense och att det slutade med att den ene mannen blev skadad av ett föremål. Målsäganden uppger att det var en kniv, säger Carl-Fredrik Jerrhage, förundersökningsledare för lokalpolisområde Norrköping.

32-åringen fördes till sjukhus för vård av sina skador och han uppges ha skadats i ena axeln. Skadorna var av den art att de fick sys. Det finns inga uppgifter om att han skulle ha drabbats av några ytterligare skador.

32-åringen har lämnat mycket knapphändiga uppgifter till polisen. Men, enligt Carl-Fredrik Jerrhage, har de båda männen av allt att döma blivit oense om en transaktion av något slag, dock inte narkotika.

Misshandeln skedde i den del av Vasaparken som ligger nära biblioteket och museet. Området spärrades av efter händelsen och polisen sökte i och utanför det avspärrade området bland annat med hund. Man sökte också igenom soptunnor i närheten av platsen i jakt på bevismaterial. Vissa beslag gjordes och dessa är föremål för en teknisk undersökning.

Brottet rubriceras som grov misshandel och polisen har i nuläget ingen person misstänkt för dådet.

– Målsäganden är väl känd av oss och det är väl sannolikt att de båda känner varandra. Men det handlar inte om en uppgörelse eller bråk mellan gäng, säger Carl-Fredrik Jerrhage.

– Vi tror att gärningsmannen försvann i riktning mot Ljura och vi är naturligtvis intresserade av iakttagelser som kan sättas i samband med detta. Det skedde ju vid en tid på dagen då det känns som att det måste ha varit andra personer i parken också.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load