Erik Thulin, polisen som sadlade om och blev författare. Foto: Pressbild

Polisen som började skriva

Erik Thulin är en välkänd nuna i, inte bara Östergötland, utan i hela landet som presstalesperson för polisen i Östergötland. Sedan ett halvår tillbaka är han dock författare på heltid.

Närhelst det var kaos, krig och helvete eller i vart fall när det behövdes en polisiär röst så nog stod han där, Erik Thulin, och uttalade sig å polismyndighetens vägnar. I januari lämnade han polisen, i good standing, som han säger och skrattar, för att satsa på en karriär som författare. Chansen kom via Storytel som ger ut ljudböcker men även äger anrika Norstedts förlag.

Har du ångrat ditt sydbyte?

– Nej, inte det minsta men jag saknar mina kollegor på golvet, de som jobbar på fältet och med vanligt polisarbete. Men många av mina bästa vänner är poliser så helt utan kontakt med polisväsendet är jag inte. Sedan när det händer något större så rycker det till i magen och den där känslan av att vilja hjälpa till infinner sig, säger Erik Thulin inledningsvis. Han fortsätter:

– Jag gav ju ut min ljudbok “Jordbunden” för ett tag sedan och den togs emot väldigt väl, och nu kommer den ut som pocket i september vilket är jätte, jätte, jättekul understryker han med tydlig emfas.

– “Jordbunden” lästes in av skådespelerskan Eva Röse som jag lärt känna sedan en tid tillbaka. Hon frågade mig vem som skulle läsa in min bok och jag svarade utan att tveka “du” vilket hon sade ja till direkt. Hon hade nämligen hoppats på att få frågan, ler Erik lite illmarigt. I september kommer så “Jordbunden 2” ut. Erik hoppas att den blir lika uppskattad som den första delen.

– Nu skriver jag polisgåtor för barn vilket är kanske det roligaste jag gjort. Det är funderingar och tankar jag haft med mig länge som jag nu har kunnat skriva ner. Jag gick självklart till Storytel först som tyckte min idé var väldigt bra men de ger ju ut talböcker så jag hamnande på det lilla förlaget Hippo efter olika turer med några lite större förlag, avslutar Erik Thulin vårt samtal för att sätta sig ner och fortsätta skriva på ytterligare klurigheter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load