Polis på plats för att påbörja utredningen. 
Foto: Niklas Luks

Polisen utreder händelsen på Händelö

Polisen har under morgonen beslutat att inleda en förundersökning med anledning av händelsen på Händelö. Brottsrubriceringen är allmänfarlig vårdslöshet.

Polisen i Östergötland har beslutat att inleda en förundersökning med anledning av händelsen igår med den överhettade containern med akrylsyra hos ett kemiföretag på Händelö. Brottsrubriceringen är allmänfarlig vårdslöshet.

Anledningen att polisen väljer att inleda en förundersökning är att man bedömer att det finns anledning att anta att ett brott kan ha inträffat.

– Det har varit många aktörer inblandade i den här transporten. Vi ska nu utreda vem som haft ansvar för vad, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson till News.

– Vi ska även utreda orsaken till att containern överhettades.

Enligt information på polisens hemsida kommer den aktuella lastbilen med behållaren som innehöll akrylsyra att spärras av så fort det är möjligt och därefter ska en kriminalteknisk undersökning genomföras. När det kommer att ske kan för närvarande inte bedömas.

Förutom den tekniska undersökningen kommer polis att hålla förhör med personer som har uppgifter att lämna om bakgrunden till den uppkomna händelsen.

Polisen har för närvarande ingen person misstänkt i ärendet.

Relaterade artiklar:

Sanering återstår efter utsläpp på Händelö

https://norrkopingnews.se/explosionsrisken-pa-handelo-ar-avvarjd/

https://norrkopingnews.se/okad-explosionsrisk-pa-handelo-allmanheten-varnas/

https://norrkopingnews.se/risk-for-explosion/

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load