Almedalen i Visby. Ett projekt som kostar mijoner. Foto: Wikimedia

Så mycket kostar Almedalen skattebetalarna

Ett stort antal politiker och tjänsteman i regionen har varit i Almedalen. Detta till en kostnad av över en miljon som skattebetalarna får stå för.

Almedalen är en viktigt träffpunkt för politiker av alla färger men utgör även en yta för Östergötland att visa upp sig på. Detta gör man genom East Sweden som haft ett tält uppslaget i tre dagar där man ordnat ett 20-tal seminarium. Bakom den satsningen står Region Östergötland, Linköping och Norrköpings kommuner, Östsvenska handelskammaren och Linköpings universitet. Regionens del i projektet, vilket innefattar allt från att hyra plats för tältet på Strandvägen i Visby till att ta fram programblad, gick loss på 840 000 kronor.

Resor, till och från Visby, samt boende i hyrda lägenheter, för de som deltagit på plats kostade 280 000 kronor. Sammantaget blir det 1 120 000 kronor.

Carolina Häggkvist, kommunikatör på Regionen, menar att det är svårt att få en samlad bild av kostnaderna då varje chef ansvarar för sin del i projektet.

De deltagande tjänstemännen och politikerna har även deltagit i anda aktörers seminarium men har då fått lön  för detta. Det utgår även traktamenten till den som varit i Almedalen och arbetat.

I East Swedens tält hölls ett mingel där det serverades alkoholfria drinkar.

–  Jag tycker att man ska vara beredd att redovisa hur man använt sin tid och vilka kostnader man haft, sade omsorgsnämndens i Linköping ordförande, liberalen, Daniel Andersson till Norrköping News.

 

 

 

 

<!–

–>

 

<!–

–>

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load