Kärnan - inget för höjdrädda.
Foto: Hansapark Det är gott om blommor i Hansapark.
Foto: Hansapark Hansapark bjuder på många magkittlande upplevelser.
Foto: Hansapark

En nöjespark väl värd ett besök

Är du ute på bilsemester i sommar och åker igenom norra Tyskland? Då ska du passa på att stanna till vid Hansapark norr om Lübeck. En nöjespark väl värd ett besök.

Hansapark ligger vid Sierksdorf och öppnades 1977. Parken har något för alla, med allt från barnkaruseller till ett flertal ”värstingkaruseller”. Det har också satsats mycket på blommor och färgprakt i parken, så den som inte är så sugen på att åka karuseller kan njuta av omgivningarna.

Parkens värsting heter Kärnan och namnet har faktiskt danskt-svenskt ursprung. Namnet kommer nämligen från ett vakttorn som fanns på medeltida Helsingborgs slott, som var en viktig dansk befästning i kampen mot svenskarna. Tornet är i dag den enda kvarstående byggnaden av slottet.

Kärnan bjuder på en rejäl åktur och börjar i mörker i tornet som är 80 meter högt. På vägen upp blir det plötsligt fritt fall baklänges och väl uppe i tornets topp så går det undan i svängarna. Den här attraktionen är ingen barnlek…

Parken bjuder på fler tuffa upplevelser, men det finns även gott om lugnare åkattraktioner. Det finns också möjlighet att vaska guld och klättra i höghöjdsbana. Dessutom är det dans- och djurshower, så det är ett brett utbud för besökarna. Missa inte sjölejon-showen om du besöker parken.

Hansapark

Var: Några mil norr om Lübeck i Tyskland.
Säsong: 7 april-29 oktober.
Öppettider: 9-18. Attraktionerna öppnar kl. 10.
Entrépriser:
Barn 4-14 år: 29 euro.
Från 15 år och uppåt: 37 euro.
Pensionärer: 29 euro.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load