Sigge Bilajbegovic, vd,  Platinum Cars, Pontus Lindblom, näringslivsdirektör Norrköpings kommun, Anders Johansson, avdelningschef NCC, Marcus Sandlund, affärschef NCC Building och Reidar Svedahl, ordförande i bygg- och miljönämnden. Foto: Monica Bergström Sigge Bilajbegovic, vd för Platinum Cars, och Marcus Sandlund, affärschef NCC Building är nöjda med sitt avtal. Foto: Monica Bergström Sigge Bilajbegovic, vd,  Platinum Cars. Foto: Monica Bergström Sigge Bilajbegovic, vd,  Platinum Cars. Foto: Monica Bergström

Sigge bygger Europas största och lyxigaste bilhall

Platinum Cars i Norrköping ska bli den största lyxbilsalongen i Europa. Spaden sätts i jorden under tidig höst och om ett år, nästa höst, planeras för en storslagen invigningsfest.
– Jag är så oerhört stolt över att kunna presentera det här, säger Sigge Bilajbegovic.

– Den här resan började för 12 år sedan när jag fick en vild idé och startade en bilfirma hemma på garageuppfaren i Svärtinge. Resten är ju historia, säger Sigge Bilajbegovic, som är grundare och vd för Platinum Cars.

På tisdagen kunde Sigge Bilajbegovic, tillsammans med representanter frn Norrköpings kommun och NCC, berätta att allt nu är klart för byggstart. Erforderliga bygglov och andra handlingar finns så nu kommer projekteringen att starta omgående – de första mötena ska hållas redan i morgon.

– Vi förlänger huset, vi river hela södra väggen och bygger ut. I dag har vi 4 000 kvadratmeter och efter utbyggnaden kommer vi att ha totalt 11 000 – med restaurang och mack, säger Sigge Bilajbegovic.

När den stora utbyggnaden är klar kommer fastigheten att vara dubbelt så lång som den är idag och ha tre våningar. I källaren kommer ett garage för vinterförvaring av 100 bilar att byggas, på markplan blir det bilsalong med plats för 200 bilar och avdelning för en rekond och tuning, styling/foliering för att kunna bygga om och förändra bilarna exklusivt enligt kundernas speciella önskemål. På andra våningen blir det kontor och en vip-svit på 250–300 kvadrat för de allra exklusivaste gästerna.

Dessutom bygger man en helikopterplatta för sina kunder.

Den som fått uppdraget att bygga bilhallen är NCC.

– Vi uppförde den nuvarande bilhallen för tre och ett halvt år sedan och vi är både stolta och glada över att vi har fått förtroendet att fortsätta utveckla anläggningen. Det är ett prestigeprojekt och Norrköpings ansikte längs E4 från Stockholmssidan, säger Marcus Sandlund som är affärschef NCC Building.

Så detta är en viktig satsning även förNorrköpings del. För förutom ett antal arbetstillfällen – både nya jobb i bilhallen och bland alla entreprenörer under byggtiden – visar det på framtidstro i en stad som under de senaste två åren haft en hög etableringstakt.

– Vi är otroligt glada över att Platinum Cars fortsätter sin lyckosamma resa och det här betyder oerhört mycket för ett starkt växande Norrköping. Platinum Cars sätter Norrköping på kartan och jag ska följa det här bygget med stolthet, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör Norrköpings kommun.

Platinum Cars bygger nu alltså Europas största mötesplats och bilhall för exklusiva sportbilar. Och man gör det i Norrköping. Bygget startar under hösten och anläggningen ska stå klar om ett år. Det handlar i runda tal om en investering på cirka 100 miljoner kronor – inklusive garage, mack och helikopterplatta.

– Det här bygget är ingen fråga om lägsta pris. Här är det frågan om kvalitet och det absolut bästa och mest exklusiva som finns. Den här hallen som finns i dag byggde vi för 3,5 år sedan och den är fortfarande en av Sveriges lyxigaste, säger Marcus Sandlund.

– Alla, från Finspångsgrabbar till superkändisar, kommer hit och vi måste se till så att Finspångsgrabbarna trivs, säger Sigge Bilajbegovic som, liksom Marcus Sandlund, själv är född och uppvuxen i Finspång.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load