Foto: Niklas Luks

Slutspelshoppet lever för Vita Hästen

AIK vann skotten överlägset och vann till slut också matchen. Men Vita Hästen fick med sig en poäng och vem som når slutspel avgörs nu i sista omgången.

AIK började matchen piggast och Pontus Sjögren i Hästen-målet blev rejält uppvärmd. Hemmalaget vann skotten med 10-3 i första perioden, men Pontus Sjögren vägrade att släppa någon puck förbi sig.

AIK:s övertag fortsatte i andra perioden och laget vann skotten med förkrossande 11-2. Men något mål blev det inte för AIK. I stället var det Hästen som nätade i periodens mitt. Rickard Olsén slog en smörpassning till August Gunnarsson som frispelad kunde stänka dit 1-0 för Hästen.

I sista perioden fixade Jens Jakobs en tidig kvittering, men trots bra chanser för båda lagen blev det inga mer mål. I stället gick matchen till förlängning. Och där fick Hästen ett superläge att avgöra, men Henrik Nyberg missade straffen som laget tilldömdes.

Matchen var på väg mot straffar men i sista förlängningsminuten satte Anton Holm matchavgörande 2-1.

Trots att det bara blev en poäng för Vita Hästen så lever hoppet om slutspelsserien. Både Modo och Södertälje åkte nämligen på stryk. Nu har de tre lagen samma poäng och slåss om sista platsen i slutspelet. Modo har dock en fördel tack vare mycket bättre målskillnad. På onsdag avgörs serien och Vita Hästen möter då Almtuna borta.

Matchfakta

AIK-Vita Hästen 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)
Målen: 0-1 August Gunnarsson, 1-1 Jens Jakobs, 2-1 Anton Holm.
Skott: 36-14 (10-3, 11-2, 12-7, 3-2)
Publik: 4 189

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load