Bild: Mattias Landström

Champions League-laget jagar IFK-stjärnan

Han har gjort ett stort avtryck hos IFK Norrköping och därför ryktas stjärnan bort från Östergötland. Nu har en grekisk storklubb visat sitt intresse för IFK-stjärnan.

Simon Thern kom till IFK Norrköping i januari och har levererat. Han blev dessutom prisad vid Allsvenskans egna gala tidigare under hösten. Succén har väckt intresse bland utländska klubbar, men Thern har tidigare sagt att han gärna stannar i Östergötland.

– Jag trivs jättebra och har inte bråttom iväg. Jag ska bli pappa i januari, så det är inte bara en själv man ska ta ställning till. Det ska till något väldigt bra. Man ska aldrig säga aldrig, då man inte vet vad som kan dyka upp, sa han till fotbollskanalen.se.

Jagas av storklubb i Grekland

Enligt Sportbladet är AEK Aten intresserade av att värva Simon Thern. Laget har under hösten spelat Champions League och är regerande mästare i Grekland.

Dock är AEK Aten inte kända för att betala stora övergångssummor. Med tanke på att ”Peking” redan har en stark ekonomi och på väg att sälja David Moberg Karlsson, lär de inte vilja sälja Thern i första taget.

IFK-stjärnorna prisades i Allsvenskans egna gala

IFK-stjärnan ger besked om framtiden