Foto: Mattias Landström

Chockstarten sänkte Peking

Hammarbys chockstart sänkte IFK Norrköping på Tele 2-arena. Men IFK lyckades skapa lite spänning på slutet.

Redan i den andra matchminuten gjorde Hammarby 1-0 genom Muamer Tankovic. Det på en retur efter ett fint skott från Pa Dibba. Chockstarten var ett faktum.

– Jag trodde att Pa skulle sätta den men bollen kom till mig och det var bara att sätta dit den sa före detta Norrköping-spelaren Tankovic i paus.

Och Hammarby fortsatte att spela bra.

I 82 minuten kom Pa Dibba loss i en snabb kontring. Han drog kroppsfint efter kroppsfint mot Linus Wahlqvist och sköt in 2-0 bakom Isak Pettersson i Norrköpings mål.

Peking spelade inte direkt dåligt och i första halvlek kom de stundtals fram i fina anfall. Men som så många gånger förr var spelet framför mål ganska tamt. Laget hade det svårt vid avsluten och det kändes aldrig riktigt nära.

– Vi måste spela enklare sista tredjedelen och bli bättre i boxen, konstaterade tränare Jens Gustafsson i Cmore i halvtid.

Hammarby fick stående ovationer i halvtid och det var de värda för det var stundtals ren propagandafotboll från lagets sida. 

Även i andra halvlek började Hammarby med att skapa flest chanser. Pa Dibba verkade göra nästan vad han ville på sin kant och Isak Pettersson fick göra ett flertal räddningar.

– Han höll oss kvar i matchen konstaterade Jens Gustafsson när han intervjuades av Cmore efter matchen.

IFK då? Ja de hade väl en del. I matchminut 62 kom David Moberg Karlsson fram fint och slog ett bra inlägg till Kalle Holmberg inne i straffområdet. Han vände om, men skottet var tamt.

Jens Gustafson gjorde ett dubbelbyte tidigt i andra halvlek när Daniel Sjölund och och Alexander Jakobsen gick av till förmån för Eric Smith och Jordan Larsson. 

Avsluten från IFK lyste med sin frånvaro. Men i 82:a minuten kom sen ett. Och då blev det mål. Simon Thern tog vara på en retur när han behärskat  reducerade till 2-1. Målet tände Peking och  några minuter senare kunde Andreas Johansson ha kvitterat till 2-2 näs ha nickade i ribban och bara någon minut senare hade Jón Gudni Fjóluson ett bra läge. Peking låg stundtals på ganska intensiv mot slutet men i slutändan var den här kvällen definitivt Hammarbys.

– Vi var bättre i andra men vi var inte värda några poäng idag. Hammarby var bättre än oss och de kunde ha gjort fler mål, konstaterade Gustafsson i C-more och fortsatte:

– Det vi tar med oss härifrån är att vi jobbade och låg på i slutet. Men vi har mer att jobba på.

Målen: Mujo Tankovic 1-0 (3)  Pa Dibba 2-0 (28) Simon Thern 2-1 (82)

IFK:s startelva: Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jón Gudni Fjóluson – Simon Skrabb, Simon Thern, Daniel Sjölund, Gudmundur Thórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg, Alexander Jakobsen.