Björn Olsson, tränare och sportchef i Guts. Bild: IK Guts

Doldislaget gör succé: Vi fick bygga omklädningsrum själva

För två år sedan hade de inte ens ett lag men nu gör laget fullständig succé och inleder kvalserie i Himmelstalundshallen ikväll fredag.

IK Guts har gjort en fantastisk resa från att inte ha haft ett lag så sent som för två år sedan till kval till division 2 redan den här säsongen. På fredag kväll fortsätter jakten på fler framgångar med kvalmatch mot Virserum hemma i Himmelstalundshallen.

– Klubben var vilande men vi var ett par stycken som tyckte att det hade varit bra med ett hockeylag till i Norrköping och det ledde till en treårsplan, säger Björn Olsson, sportchef och tränare i IK Guts.

Planen gick ut på att bygga en organisation från grunden utan några krav på större sportsliga framgångar under det första året. Det andra årets skulle klubben ta ett litet sportsligt steg. Men det blev inget litet steg, det blev ett stort.

– De här killarna vill så mycket, vi har till och med byggt ett omklädningsrum själva. Det finns så stort hjärta för klubben så vi ska så klart göra allt vi kan för att nå division 2.

Han förklarar framgången med att klubben har gjort en noggrann plan och försöker få med många Norrköpingsbor i klubben. Han har även ett hjärtligt uppsåt med att få unga killar att fortsätta med hockeyn.

– Det är många som slutar när de blir seniorer och inte riktigt tar plats i sina seniorlag så jag ser gärna att spelare i både Vita Hästen och LHC kan fortsätta spela hockey hos oss, för det är ett stort steg för många när de ska in i A-trupperna och många lägger då av med hockeyn helt och hållet.

IK Guts vann grundserien och tog sig vidare till nästa kvalserie, Alltrean. Där finns det fyra serier i Sverige och varje gruppvinnare går sedan vidare till division 2. Det är en lång väg och nu väntar sex matcher på tolv dagar.

– Vi skulle inte gå så här bra redan nu, utan det skulle komma nästa år men nu ska vi så klart göra allt vi kan och jag tycker att vi har en bra chans men för att lyckas måste man träffa spikhuvudet när man slår på spiken.

På fredag väntar Virserum hemma men sedan blir det två skånska lag, Limhamn på söndag och Lund på tisdag.
– Jag är inte helt nöjd med schemat, att vi ska behöva åka så långt med två dagars mellanrum men vi har bestämt att vi ska kunna se oss i spegeln och säga att vi har gjort allt vi kan.

Laget tog ett snack och beslöt sig för att ta ledigt från sina jobba och stanna i Skåne efter söndagsmatchen, hyra en hall på måndagen och träna för att sedan spela match på tisdagen igen.

Ikväll fredag inleds kvalet, Guts tar emot Virserum i Himmelstalundshallen. Matchstart 19.00.

Nystart

Idrottsklubben Guts bildades formellt Hösten 1995. Klubben startades av
ett kompisgäng och bestod då av ett innebandylag och ett hockeylag.
1998 delades klubben och Guts Hockey uppstod.

2013 Startar Guts Hockey åter upp igen efter två viloår. Återkomsten blev kortvarig och föreningen hade inget lag i seriespel säsongen 2015/2016.

Säsongen 2017/2018 jagar klubben en division 2-plats.

Källa: IK Guts

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load