Bild: Pixabay

Forne Hästenstjärnan fortfarande skadad

Han fick sitt stora genombrott på seniornivå hos Vita Hästen. För ett år sedan belönades målvakten med ett NHL-kontrakt. Dock har skador satt käppar i hjulet för honom.

Säsongen 2015/2016 spelade 22-årige Linus Söderström i Vita Hästen. Detta var hans första hela säsong på seniornivå. Söderström deltog även i JVM med juniorlandslaget samma säsong och blev då utsedd till hela mästerskapets bästa målvakt.

Sedan drog han till HV71 i SHL och redan under hans första säsong blev det SM-guld. Efter guldet belönades han med ett NHL-kontrakt med New York Islanders. Dock blev Söderström kvar i HV i ett år till.

Förra säsongen var dock rena mardrömmen för hans del på grund av skador. Sedan dess har Söderström varit över till New York flera gånger för operation. Dock har det inte hjälpt.

– Det är inte någon operation eller injektion som fungerar just nu. Jag har varit väldigt skadebenägen för att jag inte har någon bra funktion i kroppen, sa Linus Söderström till Hockeysverige i somras.

Tanken inför säsongen var att 22-åringen skulle spela i AHL-laget Bridgeport Sound Tigers som är New York Islanders samarbetspartner.

Dock har målvakten inte säsongsdebuterat än och är uppsatt som långtidsskadad.