Nu är bygget av Norrköpings nya friidrottsarena igång. Foto: Norrköpings kommun och AG Arkitekter.

Glädjen: Nu startar bygget av nya arenan

Nu är bygget av Norrköpings nya friidrottsarena igång. En arena som ska möjliggöra nationella utomhustävlingar i Norrköping.

–  Vi har väntat länge på det här och är förstås väldigt glada för att vi ska få en funktionell utomhusarena att träna och tävla på. Vi ser fram emot färdigställandet och att få välkomna Sveriges friidrottare till Norrköping, säger Peter Warma, ordförande i Tjalve IF, som kommer att arrendera arenan för sin verksamhet, i ett pressmeddelande.

Den nya friidrottsarenan byggs vid infarten till Himmelstalundsområdet och väntas stå klar till våren 2019 och den ska vara till för föreningsaktiviteter och tävlingar i friidrott.

Den innebär också att Tjalve IF kan flytta sin utomhusverksamhet till Himmelstalundsområdet från Borgsmo. Den senare blir i framtiden en ren skolidrottsplats.

– Det är mycket glädjande att få ge det här beskedet och att ta det första spadtaget i dag. Den nya arenan kommer att bli ett lyft för friidrottande Norrköpingsbor och för hela idrottsstaden. Att friidrottsförbundet har ställt sig positiva till att arrangera större utomhustävlingar här, när vi har en arena som klarar det, är förstås en bonus, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load