Bild: Andreas Schander

Hästen överkörda – 13 (!) chocksekunder avgjorde

Vita Hästen släppte in första skottet på mål. Och 13 sekunder senare hade Södertälje sitt andra skott, som också gick i mål. Tungt för Norrköpingsklubben som åkte på sin femte förlust i rad.

Det var en tuff fredagskväll för Vita Hästen som förlorade hemma mot Södertälje med 5-1 och som därmed har fem förluster i rad.

Gästerna gjorde 1-0 efter 11.35 och sedan visade sig oturssiffran nummer 13 framme. Det var nämligen så många, eller få, sekunder som matchuret hann ticka innan Södertälje fick iväg sitt andra skott för matchen som betydde 2-0.

Mardrömssekunder

13 mardrömssekunder för Vita Hästen som tog en timeout direkt efter 0-2. Dessförinnan hade Vita Hästen spelat fem man mot tre utan att göra mål.

I förra matchen var Vita Hästen också inblandad i mardrömssekunder när man så när kammade hem tre poäng men då Modo slog in 3-3 med 1,1 sekund kvar och som sedan avgjorde i förlängningen. I kvällens match tog Hästen timeout efter underläge 2-0. Men det blev fortsatt tufft då Douglas Lögdal drog på sig en utvisning direkt efter och numerärt överläge för bortalaget som dock slutade mållös och hemmalaget fick lite andrum igen.

Men Vita Hästen åkte på en ny kalldusch när gästerna utökade till 3-0 i slutet av den första perioden då Lucas Carlsson gjorde sitt andra mål i matchen.

Skapade chanser

Men Norrköpingslaget skapade en hel del chanser och i början av den andra perioden hade Hästen ett skott som krävde videogranskning. Men bilderna visade att pucken aldrig var över mållinjen även om den tog i både stolpe och ribba.

Så marginalerna fortsatt emot Norrköpingsklubben. Och kvällen blev inte bättre för bara några anfall senare utökade gästerna till 4-0.

Marcus Eriksson tog sedan ett halmstrå när han kämpade in 4-1 i numerärt överläge i inledningen av slutperioden. Men Hästen orkade inte utan matchen slutade i stället 5-1 till Södertälje som därmed tog viktiga poäng i den jämna tabellen.

Och var inte Vita Hästen inblandade i bottenstriden tidigare så är de det nu.Troja Ljungby vann i kväll och passerade Vita Hästen. Modo och Karlskoga har en match mindre spelad.

Bottentabellen:

  1. Södertälje 51 poäng
  2. Modo 50
  3. Tingsryd 48
  4. Troja Ljungby 46
  5. Vita Hästen 45
  6. Västervik 43
  7. Karlskoga 35

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load