Bild: Andreas Schander

Hästen utklassade av nästjumbon

Vita Hästen har tre raka segrar och har dessutom vunnit mot Västervik samtliga tre matcher den här säsongen. Trots det var det just Västervik som satte stopp för Norrköpingsklubbens fina svit.

Vid seger hade Hästen hade Vita Hästen chansen att både haka på kvalkampen uppåt och distansera sig från bottenstriden. I stället blev den en tung dag för hemmalaget i Himmelstalundshallen när Västervik vann med 5-0.

Vita Hästen hade vunnit alla tre mötena mot Västervik under säsongen, lägg där till tre raka segrar och fyra raka hemmavinster för Norrköpingsklubben så ser ni hur formstarka Hästen är just nu. Formen syns även i målskillnaden där Hästen de tre senaste matcherna har 9-2. I kväll hade hemmalaget därför en bra chans att ta både fjärde raka segern och fjärde raka vinsten mot nästjumbon Västervik.

I stället. 5-0 till Västervik.

Redan efter cirka tre minuters spel stod det 1-0 till smålänningarna. Och när sedan bortalaget fick chansen att spela i numerärt överläge, ja det blev det 2-0.

I den andra perioden kom Hästen ut med fart och energi och skapade en hel del chanser men i stället var det Västervik som utökade till 3-0 efter en snabb kontring. Då hade halva matchen gått och rejäl uppförsbacke för Norrköpingsklubben redan där.

I den tredje perioden fortsatte hemmalaget att pressa på och hade också spelövertag men återigen var det Västervik som visade prov på effektivitet och utökade till 4-0 som hann skrivas till 5-0 innan matchen var slut.

Vita Hästen tappade därmed viktiga poäng och ligger kvar på 59 poäng, ett poäng bakom Södertälje, två bakom Modo och tre poäng upp till sjuan Oskarshamn där dock samtliga har en match mindre spelade än Vita Hästen

Nästjumbon Västervik tog viktiga poäng i bottenstriden och tar sig upp över strecket.