Foto: Niklas Luks Foto: Niklas Luks Foto: Niklas Luks

Hetsigt derby fick dramatiskt slut

Trots en kylig hockeyhall blev futsalderbyt mellan Norrköping och Linköping stekhett. Efter en galen avslutning kunde Norrköping dansa segerdans.

Det märktes från start att mycket stod på spel i derbyt mellan Norrköping futsal och KFUM Linköping i Himmelstalundshallen. Det var hetsigt och hårda tag – precis som det ska vara i ett derby.

I första halvleken lurpassade lagen på varandra och väntade på ett misstag och när det kom så small det direkt.

NFK hade mest boll inledningsvis och fick också en hel del avslut från distans och halvdistans, men antingen var det skott utanför eller ganska enkla räddningar för välplacerade KFUM-målvakten Amir Besic.

KFUM jobbade sig mer och mer in i matchen och fick till hetare chanser än NFK. Och till slut gav det utdelning. I en snabb omställning så gick bollen som på ett pärlband från Matheus Garcia Fernandes till Jakob Björk fram till frispelade Benjamin Hamzic. Han gjorde inget misstag utan rullade in bollen mellan benen på Mogge Wester. 1-0 till KFUM.

Matheus Garcia Fernandes och Kerar Al-Hamed hade båda kanonlägen att öka på till 2-0, men Mogge Wester räddade frilägen två gånger om. NFK hade svårare att skapa farliga lägen och 1-0 blev paussiffrorna.

Men NFK fick en flygande start på andra halvlek. Redan i första minuten satte Haris Sijarić 1-1 när han stötte bollen i mål på ett inspel framför mål.

Kvitteringen blev startskottet på en mer öppen och händelserik match. Det var gott om målchanser, spelvändningar och fina räddningar. Men till slut satt en boll och det var NFK som fixade det. Slaven Novoselac höll sig framme på ett inspel och satte bollen i nät med tre minuter kvar.

KFUM tog time out och plockade ut målvakten och skapade ett flertal vassa lägen. Men så fick Ignatius Malki tag på bollen och från egen planhalva lyfte han in 3-1 och matchen var avgjord. Malki kunde fira dubbelt – då han dessutom blivit inkallad till landslagsspel i helgen.

– Vi gör ingen bra match, men i andra blev det i varje fall bättre. Det var lite för mycket solokörningar. Men när vi tog ledningen så kom vi över tröskeln och kände oss lite säkrare. Men Linköping gav allt och kunde lika gärna kontrat in en boll när det stod 1-1, säger NFK:s tränare Muffe Bajraktarevic.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load