Bild: Arkivbild

IFK backade – nu kan affären ändå bli av

Han var på väg att lämna IFK Norrköping redan under förra veckan. Dock sa IFK nej den gången. Nu är anfallaren endast detaljer från att lämna Peking.

IFK-stjärnan David Moberg Karlsson var så gott som klar för den tjeckiska storklubben Sparta Prag. Dock drog IFK Norrköping ur affären i sista stund.

– Vi trodde att vi hade kommit överens om ett avtal. Vi har inte gett upp och tror fortfarande att transfern kan bli av, sa en källa i Sparta Prag till Sportbladet.

På väg att Lämna Peking

Nu kommer uppgifter från den tjeckiska tidningen Blesk om att Moberg Karlsson endast är detaljer från att lämna IFK Norrköping.

”IFK Norrköping och Sparta Prag är överens om en transfersumma och endast detaljer i hans personliga avtal återstår”, skriver Blesk.

Moberg Karlsson inställd på att lämna

Huvudpersonen räknar inte med att bli kvar i Östergötland.

– Är jag kvar här i januari och vet, svart på vitt, att IFK drog sig ur – då kanske man undrar lite över deras beslutsfattande. Jag har varit med om att bryta trenden. Vi slutade tvåa. Det är inte så att jag lämnar ett sjunkande skepp. Jag har gjort poäng och varit med och byggt upp det här vi har idag, säger David Moberg Karlsson till nt.se (betalvägg).

Stjärnan nära spel utomlands – IFK backade i sista stund