Bild: Fredrik Sandberg/TT

IFK ger besked om guldhjältens framtid

Han var en av hjältarna när IFK vann SM-guld 2015. Nu ryktas det om att guldhjälten ska lämna Peking. Lagets tränare ger nu besked om spelarens framtid.

IFK-målvakten David Mitov Nilsson var en av de stora hjältarna när IFK Norrköping tog hem SM-guldet 2015. Sedan dess har han haft det kämpigt på grund av skadeproblem. I och med Isak Petterssons succé i IFK-målet har Mitov Nilsson förpassats till bänken och därför ryktas det om att guldmålvakten ska lämna Peking.

– Om jag inte får spela här och det inte gynnar min utveckling kanske man måste se sig om. Men först och främst är det bara IFK Norrköping som gäller. Jag har inte ens tänkt tanken på att leta efter andra klubbar, så långt tänker jag inte, säger David Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

”Tuff konkurrens”

IFK är däremot tillfreds med målvaktssituationen inom laget.

– Vi är glada över att ha en kvalitativ målvaktsbesättning och är fullt medvetna om att vi har en tuff konkurrens. Under året hade Mitov periodvis en skadefrånvaro, vilket gjorde att vi kunde balansera upp konkurrenssituationen på ett ganska bra sätt. Det är så det ser ut, säger Norrköpingstränaren Jens Gustafsson.

Föreningen räknar med guldhjälten

IFK Norrköping räknar med att David Mitov Nilsson spelar med laget även nästa säsong.

– Jag förväntar mig att spelare som står under kontrakt är kvar. Ingen skulle bli gladare än jag om Mitov kan hålla sig frisk under kommande säsong, så att han på sätt och vis kan komma tillbaka och prestera på den nivån som han kan, säger Jens Gustafsson.